a standard cupcake uses the same basic ingredients as standard-sized cakes.

januar 20, 2011

Jeg ble spurt om oppskriften på sjokolademuffinsene jeg lagde i går, så her er den! De smaker ikke heeelt som Aunt Mabels sine som inneholder hovedsaklig hvetemel sukker smør, for disse har stor proteinandel og er superdupersunne og kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg har tatt utgangspunkt i Kriweb sin sjokoladekakeoppskrift og gjort litt justeringer her og der i tillegg til at jeg har laget muffins i stedet.

Sjokolademuffins
1 egg
2 eggehviter
30g mandelmel
40g proteinpulver med sjokoladesmak
1/2 dl kaffe
1 1/2 dl mager kesam
3 ts kakao
Noen dråper vaniljeessens
Bittelitt salt
Splenda

Mandelmel kan byttes ut med annet mel, kaffe med melk, vaniljeessens kan sløyfes, og Splenda kan erstattes med hvilken som helst annen søtning så lenge det blir søtt nok.
Anyway, visp eggehvitene stive i en bolle, du skal kunne holde bollen over hodet ditt uten at noe faller ned på deg, så stive skal de bli. I en annen bolle visper du det ene egget lett med Splenda, tilsett deretter kesam og kaffe. Det tørre has oppi før eggehvitene blandes inn med lett hånd. Smak for å se om det er så søtt du vil ha det, tilsett mer søtning hvis ikke. Ha i muffinsformer, jeg fikk ti små ut av denne oppskriften, men det kan nok med fordel lages seks-sju i stedet. Sørg for at monstervalper ikke slikker bollen samtidig som du setter brettet mitt i ovnen. 175 grader til de er ferdige, test med en gaffel, de skal fortsatt være litt fuktige inni. Om man skal være litt ekstra tøff så har man i litt hakket sjokolade, med forbehold om at de ikke er hypersunne lenger. Enjoy!

18 kommentar to “a standard cupcake uses the same basic ingredients as standard-sized cakes.”

  1. Miss Jones said

    Mmmmmm :) Tror jeg må lage i dag! :D

  2. Thea said

    NAM! Skal lage cupcakes på Fredag, får teste ut denne oppskriften! :)

  3. […] Mira Jakobsen: a standard cupcake uses the same basic ingredients as standard-sized cakes.. […]

  4. Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no. :)

    Håper du setter pris på den ekstra oppmerksomheten. :)

  5. siwlie said

    Hvor mye splenda skal en ha i?

  6. Tonje said

    Se der ja! Takk for oppskrift :) Skal selvsagt testes!

  7. Sunniva said

    Nam! Må bake muffins i dag tror jeg.. høhø.

  8. Alessandra said

    Hei Mira!

    Kjempefine bilder!! Er så glad i bloggen din :)
    Hva slags program bruker du får å redigere de flotte bildene dine?

  9. tror ikke noen biter 70% mørk sjokolade i disse gjør dem så fryktelig usunne som du skal ha det til ;-) live a little!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: