focaccia doughs are similar in style and texture to pizza doughs.

juni 9, 2011

Jeg savner brød innimellom. Veldig sjeldent, men innimellom. Og nettopp en av de dagene bestemte jeg meg for å ta i bruk brødformen jeg fikk av mamma da jeg ble atten og lage det brødet jeg savnet. Uten hvetemel selvfølgelig. Men med mandelmel, kesam, egg og hi-maze i stedet; proteinbrød! Oppskriften letet jeg meg frem til her, men gjorde litt endringer fordi det eneste brødet jeg virkelig savner er focaccia.

Mandelbrød
5 egg
2 eggehvitter
160 g mandelmel
40 g hi-maze (nå fiberfin)
2 dl mager kesam
2 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
3/4 ts salt
soltørkede tomater
rosmarin, oregano, havsalt

Pisk eggehvitene stive med saltet. Bland alt det tørre i en bolle, og ha i kesam og egg. Visp godt sammen. Vend de stivpiskede eggehvittene forsiktig inn i røren. Hell røren over i en brødform og dytt nedi soltørkede tomater. Dryss over rosmarin, oregano og havsalt, stek deretter i ovnen i rundt i en halvtime på 180 grader. På dette tidspunktet lukter det helt fantastisk på kjøkkenet og brødet er ferdig! Egentlig bør man avkjøle det helt før det skjæres i, men jeg har ikke tålmodighet jeg vet dere, så jeg kuttet brødet opp i tjue søte, små skiver med en gang:

Sånn! Brød i ordentlig Mira-stil, tett med proteiner og er egentlig like bra uten pålegg som med. Neste gang skal jeg ha et lag krydder og tomater midt i brødet også, men først må jeg spise opp alle skivene som ligger i frysen min.

Sometimes I miss bread. Rarely, but sometimes. One of those days I decided to make bread, just using almond flour and other healthy ingredients instead. Take a look at the recipe here. I added some spices and sundried tomatoes on the top because foacaccia is the only type of bread that I really miss. The bread turned out just like I wanted, yum yum.

Reklamer

7 kommentar to “focaccia doughs are similar in style and texture to pizza doughs.”

  1. Rebekka said

    SÅ utrolig søt blogg du har !:)

  2. Det så veldig godt ut! :)

  3. Elsker focaccia brød!

  4. […] .. jeg var til og med i bakemodus nå og da. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: