tootsie roll was the first penny candy to be individually wrapped.

oktober 13, 2011

Jeg lovte jeg skulle dele oppskrift på sjokolademarengsene jeg lagde i går morges om de ble bra, og ja, det gjorde de! Det ble kanskje ikke marengs, hadde jeg hatt mer tålmodighet og latt de stå lengre i ovnen hadde de nok blitt det, men mine ble mer myke sjokoladepuffer. Ja, og helt uten dårlig samvittighet, og jeg liker tross alt å spise ting med sjokoladesmak som jeg ikke trenger å tenke over innholdet i, for her inneholder hele oppskriften like mange kalorier som et gjennomsnittlig eple og det er aller mest fra proteiner i tillegg. Slikt kan man bli glad av, så her, her er oppskriften!

Sjokoladepuffer med tootsie-biter

3 eggehviter
1 sss sukrinmelis
2 ss Splenda
10 g fiberfin
6 g kakao
5 g mandelmel
6 dråper Stevia Chocolate

Visp eggehvitene til de er stive og du kan lage morsomme figurer med massen uten at den faller sammen. Tilsett resten av ingrediensene. Lag topper på bakepapir, alt ettersom hvor mange du vil ha, jeg lagde seks stykker og syns det var akkurat passe størrelse. Hakket opp en liten bit Tootsie Roll (fantastiske sjokoladekarameller som fås på Deli De Luca) og dyttet nedi noen av puffene, sånn for å variere litt. Om du vil kan du droppe det eller kanskje ha litt hakket sjokolade oppi eller en bit annen karamell. Bare fantasien din setter grenser osv. Stek dem på 180 grader i så lenge du vil, jeg tror jeg var oppe i 12-13 minutter og fikk myke sjokoladepuffer, om du steker lengre får du sprø og marengslignende cookies. De blir også sprøere om de får ligge på benken en stund etter de er ferdig, men det hadde jeg ikke tid til. Magen min ville jo ha dem?

Ja, og i denne oppskriften kan Stevia Chocolate sløyfes, men når en flaske koster nesten ingenting på iHerb her, samt at du kan hive på en boks fiberfin her og litt sukrin her, så er det egentlig ingen grunn til å la være. Spesielt når du får $5 dollar i rabatt om du bruker koden JAK227 om det er første gang du handler.

The recipie for the sugar free chocolate meringues I made yesterday, mine turned out a bit softer (because I have no patience at all), but they were so yummy! Try them!

Reklamer

17 kommentar to “tootsie roll was the first penny candy to be individually wrapped.”

 1. elisejb said

  Åh, nam! Vil prøve. Må bare handle inn litt..har jo ingen av igrediensene bortsett fra egg og kakao! Haha.

 2. rosapille said

  Omg, nam. Jeg må begynne med sånne matvarer; sjokolade med god samvittighet er jo en veldig bra plan:)

 3. Kamilla K said

  Å, heisann cookies. Dette kan se ut til å bli en hit her ser jeg. Tror sannelig jeg må prøve en av de kommende dagene. Har jo alle ingrediensene stående :D Lenge leve kalorifattige desserter!

 4. sara said

  mmmm! ble kjempegode! jeg spiser lavkarbo så dette er jo perfekt godteri for meg:D

 5. Karoline said

  Disse så utrolig gode ut, Mira! Og nok en gang, så fine bilder du tar :) Du er veldig flink med lys! Har du noen tips du vil røpe på bloggen?!

  • Takk! Tja, å slippe tilstrekkelig med lys inn i kameraet i tillegg til å bruke største blender mulig (på min linse f/1.4) er vel de beste tipsene. Å sette seg inn i manuelle innstillinger som blenderåpning, lukkertid og ISO er et must :) Skyt alltid i RAW og juster kontrast/eksponering/hvitbalanse i Camera RAW i PS. Og det er også viktig å holde avstand mellom motiv og bakgrunn, enten ved hjelp av brennvidde eller blenderåpning :)

 6. […] alt gikk bra og jeg pustet ut på kjøkkenet hvor jeg bakte sjokoladepuffer, som kanskje er oktober sin […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: